Oj vad jag älskar raggmunk
Instruktioner
- Vispa samman mjölk och mjöl i en bunke. Blanda ner salt och ägg. Skala potatisarna och finriv dem. Blanda ner i smeten.
- Hetta upp smör i en stekpanna och stek en raggmunk i taget. Bred ut smeten till en jämn pannkaka så inte den rivna potatisen ligger i en hög.
- Stek på strax över medelvärme så att raggmunkarna blir genomstekta, utan att brännas. Stek ca 4 min på varje sida tills de har fin färg och frasig kant.
- Lägg raggmunkarna på en plåt eller ett ugnssäkert fat och håll dem varma i ugnen på ca 100°. Stek fläsket på medelvärme tills det är lite knaprigt. Låt det rinna av.
- Servera raggmunkarna varma med stekt fläsk och lingonsylt.
Publicerat den
22 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Toppenbra recept :-) Frasigt goda och detta blir mitt recept också i framtiden *ler*. /kram
Hej! Jag har själv detta recept och raggisarna blir supergoda :)