Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Raggmunk i våffeljärn

(3 kommentarer)  
Raggmunk i våffeljärn Raggmunk i våffeljärn
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Om du har lite bakpulver i smeten blir raggmunkarna fluffiga och frasiga. Och vackra blir de om gräddas i våffeljärn men de kan ju såklart gräddas som vanligt i en stekpanna med beläggning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa i mjölken lite i taget. Tillsätt ägget och vispa smeten slät.
  2. Skala potatis och morot och riv dem på den fina sidan rakt ner i smeten.
  3. Värm våffeljärnet på medelvärme om du kan reglera värmen.
  4. Droppa lite margarin i järnet och häll på en skopa smet.
  5. Grädda ca 2 min.
  6. Lyft försiktigt och lossa eventuellt raggmunken från järnets ovansida. Smeten räcker till fyra raggmunkar.
  7. Servera genast med lingonsylt och rårivna morötter.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Matvagott 25 januari 2009

    Detta var något nytt...har inte tänkt på att man kan göra dem i våffel-järnet ska testa..lovar....

  • MrsNetis 17 mars 2009

    Det här måste testas! Låter intressant.

  • MrsNetis 20 mars 2009

    Mums det var ju jättegott! Tipsade genast pappa och mamma om en lätt lunchrätt och de tyckte mycket om dem! Tack för receptet, det ska snart användas igen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.