Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Oj vad jag älskar raggmunk

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa samman mjölk och mjöl i en bunke. Blanda ner salt och ägg. Skala potatisarna och finriv dem. Blanda ner i smeten.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna och stek en raggmunk i taget. Bred ut smeten till en jämn pannkaka så inte den rivna potatisen ligger i en hög.
  3. Stek på strax över medelvärme så att raggmunkarna blir genomstekta, utan att brännas. Stek ca 4 min på varje sida tills de har fin färg och frasig kant.
  4. Lägg raggmunkarna på en plåt eller ett ugnssäkert fat och håll dem varma i ugnen på ca 100°. Stek fläsket på medelvärme tills det är lite knaprigt. Låt det rinna av.
  5. Servera raggmunkarna varma med stekt fläsk och lingonsylt.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Bappi 31 januari 2011

    Toppenbra recept :-) Frasigt goda och detta blir mitt recept också i framtiden *ler*. /kram

  • BarbroNelson 17 januari 2012

    Hej! Jag har själv detta recept och raggisarna blir supergoda :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.