- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
En gammal maträtt som är lika god ännu. Billig att göra.
Instruktioner
- Vispa ihop mjöl, slat och mjölken samt äggen till en jämn smet. Skala potatisen och riv den (ej för grovt). Blanda ihop allt i smeten och rör om.
- Smält margarin (smör) i en stekpanna och klicka ut så stora laggar du vill ha. Platta ut dem så de blir tunna, de sväller något i pannan. Vill man ha tunnare smet kan man ta bort ett ägg. Stek fläsk eller bacon till. Ett knep är att man steker dem samtidigt som man gräddar raggmunkarna på så sätt får du äta allt medans det är varmt. Riv gärna en morot till.
Lycka till !
Publicerat den
2 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mums mums.........
Jätte gott!
Jätte gott!
Ja det här var en riktig god rätt Mums
Mums!
Åt detta i dag, jätte gott... Jag rev ner lite morötter i, blev kanon.
japp. mumsigt!
Jättegott! Måste säga att det blev ännu bättre om man lät smeten stå i kylen i några timmar.
Jättegoda raggmunkar! Jag gillar inte när det blir för mycket "pannkaka" av dem, så detta recept var perfekt, där mängden mjölk och mjöl inte var så stor.
jag har ingen speciell vikt mätt potatis.. Hur många ska man ungefär ta?
Jättebra recept, Tack
Har precis lagat dina goda Raggmunkar. Jag måste få tipsa alla som tycker det är jobbigt att riva potatis. Jag skala potatisen och skar den i bitar. Sedan körde jag den i matberedaren med kniven i botten. Tillsatte mjölken och körde tills smeten var slät. Jag hade även i en liten lök, jättegott. Tack för receptet. Helena.
Använder alltid detta recept då jag gör raggmunkar, högsta betyg.
Vad kul att läsa att så många tycker om mitt recept på raggmunkar, blir riktigt rörd.