Raggmunk i våffeljärnet är både fettsnålare och snabbare.
Här med en underbar kräftröra till.
Instruktioner
- Vispa ihop mjölk, mjöl, 1 tsk salt, 1 krm peppar och ½ dl olja till en jämn smet. Smeten kan emd fördel stå och svälla någon timme.
Häll av kräftstjärtarna och pressa ut vätskan. Blanda med crème fraiche, majonnäs, citronskal och dill.
Stöt kumminen i en mortel, tillsätt den ev brännvin, 1 krm salt och 1 krm peppar i kräftröran.
- Skala och riv potatisen fint och blanda ner i våffelsmeten. Pensla våffeljärnet med flytande margarin och grädda gyllenbruna våfflor.
- Klicka kräftröra på våfflorna vid servering, toppa med romen och garnera gärna emd en citronklyfta och dillvippa.
Publicerat den
21 mars 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
gott. Använde färdigköpt raggmunksmet o räkor istället för kräftor. Morgan