Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ragù alla napoletana

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Italiensk gryta med mycket smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan i en järngryta på medelvärme, tillsätt den finhackade löken och svetta av den tills den är transparent och mjuk.
  2. Tillsätt den tärnade (2 cm) högreven, de skurna revbenen och den slantade fläskkorven och bryn allt.
  3. Öka på värmen och tillsätt tomatpurén. Fräs detta några sekunder (var uppmärksam så att tomatpurén inte bränns) och tillsätt de krossade tomaterna, basilikan, salt och peppar. Rör om väl.
  4. Låt småputtra i ungefär två timmar eller tills såsen har tjocknat till en silkeslen konsistens. Rör om då och då. Blir det för lite vätska så fyll på med vatten och/eller rött vin så att köttet hela tiden är täckt av sås.
  5. Servera med pasta eller bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.