Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halstrad kummelrygg med gremolata, citussås och ragu

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Mycket jobb men guda gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sås: Skala och hacka löken mycket fint. Fräs löken glansig i smör i en kastrull. Tillsätt vatten, fond, vin och vinäger och låt koka på hög värme tills ca 4 dl återstår.
  2. Tillsätt grädde, krossade persiljestjälkar, citronskal och saft (börja med den mindre mängden) och låt koka ner till ca hälften. Sila(det blir ca 3 dl silat) Mixa ner rumstempererat smör. Smaka av med salt och mera citron. Kyl ner såsen och låt den stå i kyl under plastfolie. Den kan göras färdig 1-2 dagar före servering.
  3. Ragu: Skala potatisen och skär den i små tärningar. Spola av potatisen under kallt vatten ett par minuter så blir den lättare att steka. Ansa fänkålen och skär den i småtärningar. Tärna oliver och avrunna tomater fint.
  4. Börja med att steka potatisen i smör. När den börjar få färg och käns klar, tillsätt fänkål, oliver och tomater. Smaka av med salt.
  5. Gremolata: Skala citronen riktigt tunt. Det vita på skalet ska inte vara med, det ger en besk smak. Strimla skalet i nåltunna strimlor. Skala vitlöksklyftorna och skär dem i tunna skivor. Finstrimla persiljan. Stek vitlökskivorna i smör tills deblir vackert ljusbruna. Blanda vitlöken med persilja och citronskal.
  6. Fisk: Sätt ugnen på 125 º. Salta fisken runt om. Dela den ev. i portionsbitar. Stek den med skinnsidan ner i en stekpanna tills skinnet fått fin färg. Täck med hälften av gremolatan, vänd bitarna och lägg över dem i en ugnsäker form. Stek fisken färdig i ugnen tills innertemperaturen är 55 º, det tar 25-30 min.
  7. Värm ragun och såsen. Skumma upp såsen med stavmixer precis före servering.
  8. Lägg upp fisken med skinnet på varma tallrikar. Toppa med resterande gremolata. Lägg lite av ragun runt omkring och ringla över den skummiga såsen. Servera resterande ragu och sås vid sidan om.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • knapp 28 december 2009

    Kanon! Tog en stund, men värt besväret. Dessutom egenfångad kummel! Tack för tipset.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.