- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
Italiensk gryta med mycket smak.
Instruktioner
- Hetta upp oljan i en järngryta på medelvärme, tillsätt den finhackade löken och svetta av den tills den är transparent och mjuk.
- Tillsätt den tärnade (2 cm) högreven, de skurna revbenen och den slantade fläskkorven och bryn allt.
- Öka på värmen och tillsätt tomatpurén. Fräs detta några sekunder (var uppmärksam så att tomatpurén inte bränns) och tillsätt de krossade tomaterna, basilikan, salt och peppar. Rör om väl.
- Låt småputtra i ungefär två timmar eller tills såsen har tjocknat till en silkeslen konsistens. Rör om då och då. Blir det för lite vätska så fyll på med vatten och/eller rött vin så att köttet hela tiden är täckt av sås.
- Servera med pasta eller bröd.
Publicerat den
13 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar