Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bönragu bordelaise med ankbröst

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det franska kökets ursprungliga rätter har ofta mjuka och fylliga smaker där vin och örter ingår sm självklara ingredienser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina ev och temperera ankbröstet. Snitta svålen med rakblad eller vass kniv. Salta, peppra och bryn fettsidan i het panna 2 min (kan göras 1 timme i förväg om man vill).
  2. Ugnstek sedan i 150 grader ca 20 min till 66 grader innertemperatur. Ta ut och låt ankbrösten vila virade i folie 15 min.
  3. Bönragu: Fintärna schalottenlök, vitlök, morot, rotselleri och rökt sidfläsk.
  4. Fräs detta i olja ett par minuter. Tillsätt vatten, vin, buljongtärning och timjan och koka utan lock 10 min.
  5. Tillsätt tomatpuré och red av med maizenamjöl utrört i lite vatten.
  6. Spola av bönorna i ett durkslag. Blanda dem i ragun: salta och peppar och värm upp. Skiva och servera ankbröstet till ragun. Gott är också att därtill servera kösbärstomater som ugnsbakas ca 10 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.