- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 4 timmar
Skriv ut
Detta är det officiella italienska receptet på Bolognese.
Utropat av den italienska matakademin Accademia Italiana della Cucina 1982.
Instruktioner
- Fräs pancettan försiktigt i lite olivolja, bara tills fettet precis börjar smälta. Den ska inte bli knaprig.
- Tillsätt grönsakerna och fräs dem tills löken har blivit transparent. Den får inte ta färg. Rör hela tiden med en trägaffel.
- Tillsätt färsen och bryn den lätt gyllene under omrörning så att den "grynar" sig.
- Tillsätt tomatpurén och vinet. och rör om väl.
- Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning tills den har absorberats helt.
- Låt småputtra under lock, på låg värme i 3-4 timmar för att utveckla alla smaker. Titta till såsen då och då. Tillsätt eventuellt en liten skvätt mjölk om såsen blir för tjock.
- Servera med fettucine eller tagliatelle (INTE spaghetti) och parmesan vid sidan.
Publicerat den
7 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar