Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ragù alla Bolognese

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Detta är det officiella italienska receptet på Bolognese. Utropat av den italienska matakademin Accademia Italiana della Cucina 1982.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs pancettan försiktigt i lite olivolja, bara tills fettet precis börjar smälta. Den ska inte bli knaprig.
  2. Tillsätt grönsakerna och fräs dem tills löken har blivit transparent. Den får inte ta färg. Rör hela tiden med en trägaffel.
  3. Tillsätt färsen och bryn den lätt gyllene under omrörning så att den "grynar" sig.
  4. Tillsätt tomatpurén och vinet. och rör om väl.
  5. Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning tills den har absorberats helt.
  6. Låt småputtra under lock, på låg värme i 3-4 timmar för att utveckla alla smaker. Titta till såsen då och då. Tillsätt eventuellt en liten skvätt mjölk om såsen blir för tjock.
  7. Servera med fettucine eller tagliatelle (INTE spaghetti) och parmesan vid sidan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.