Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rahkapiirakka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Finsk kesellapaj

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölk och smör till 37°. Smula jästen i en bunke eller skål. Tillsätt mjölk- och smörblandningen och rör ut jästen med en trägaffel tills den löst sig.
  2. Blanda i ägg, salt, kardemumma och socker. Rör om till en jämn blandning. Tillsätt en deciliter mjöl åt gången. Knåda tills degen släpper kanterna. Låt degen vara mera lös än hård, man kan alltid arbeta in mera mjöl efter jäsningen.
  3. Låt jäsa övertäckt på varmt ställe, 30-40 minuter. Kavla ut vetedegen i en långpanna, blanda alla ingredienserna till fyllningenloch bred ut den över degen.Grädda ca 20 minuter i ca 200 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.