Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rajders köttfärsås

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Gott eget recept med smak av lök, svamp, fond och grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek klippt bacon och köttfärs så det blir brynt. Lägg det åt sidan.
  2. Slanta purjolöken, krossa vitlöken, häll av svampen, riv moroten. Stek allt blandat i en matsked smör i någon minut.
  3. Häll på krossade tomater, tomatpuré, grädden, socker, alla fonder, soja, örtagårdskrydda, pizzakrydda i en stor stekpanna. Koka upp allt hastigt.
  4. Häll över i stekpannan och lägg köttfärsblandningen i en stor kastrull och låt puttra minst 10 min under omrörning. Red eventuellt med fint rågmjöl och vatten, men koka då minst 10 min för att få bort mjölsmak. Smaka av med havssalt och peppar, koka upp, klart.
  5. Serveras med nykokt pasta och kanske en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.