Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ramnåsa Kringlor

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 25 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Min mormor brukade baka dessa kringlor när jag växte upp. Idag är min mormor bortgången, men hennes kringlor är fortfarande mina favoriter. Har aldrig smakat en godare kringla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 225 grader. Blanda ihop alla ingredienser. Använd gärna hälften vetemjöl och hälften rågsikt. (Det går även bra att använda mjölk istället för grädde för lite magrare kringlor.) Degen ska vara lös men inte kladdig. Rulla ut till ca: 2 cm tjocka, och 8-10 cm långa korvar, sätt ihop i ändarna. Grädda i mitten av ugnen ca: 10-15 min, till dom fått fin gyllenbrun färg. Dom får inte bli för torra.
  2. Servera gärna med smör på.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • tessssa 27 januari 2010

    verkar jätte goda men kan man frysa de??

  • sandrastrid 21 juni 2011

    Letade efter recept länge innan jag fastande för just detta. Är det från Ramnåsa måste det blir bra kringlor av receptet och jisses vad goda.

  • svenssonfamiljen 17 mars 2012

    Ett fantastiskt kringel-recept! Tack :) 10 poäng av mig och barnen som provsmakat!

  • Lillsmurf666 18 februari 2013

    Folk bara älskar dessa. Väldigt enkla att göra. Dessa ska det n

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.