Ramnåsa Kringlor

Min mormor brukade baka dessa kringlor när jag växte upp. Idag är min mormor bortgången, men hennes kringlor är fortfarande mina favoriter. Har aldrig smakat en godare kringla.

Betyg (4 röster)
Antal personer
ca: 25 st
Ramnåsa Kringlor

Ingredienser

100 g Smör/margarin
1 dl Socker
2 ½ dl Grädde
2 tsk Hjorthornssalt
6-7 dl Vetemjöl el. rågsikt
2-3 dl Havregryn

Gör så här

Ugn: 225 grader.
Blanda ihop alla ingredienser. Använd gärna hälften vetemjöl och hälften rågsikt.
(Det går även bra att använda mjölk istället för grädde för lite magrare kringlor.)
Degen ska vara lös men inte kladdig.
Rulla ut till ca: 2 cm tjocka, och 8-10 cm långa korvar,
sätt ihop i ändarna. Grädda i mitten av ugnen ca: 10-15 min, till dom fått fin gyllenbrun färg. Dom får inte bli för torra.

Servera gärna med smör på.
Visningar:
7171
Sparat:
99

LIKNANDE RECEPT

Kringlor recept
Kickas Kringlor
av SDMaya
över 2 månader
Smarriga munkar
över 2 månader
Gifflar med nou
av Penne
över 2 månader
Säterknutar
över 2 månader
Sockerringar
av kalaja
över 2 månader
Tyska kringlor.
av Elbrujo
över 2 månader