Ramnåsa Kringlor

Min mormor brukade baka dessa kringlor när jag växte upp. Idag är min mormor bortgången, men hennes kringlor är fortfarande mina favoriter. Har aldrig smakat en godare kringla.

Ramnåsa Kringlor
Källa: Jenny Nyblom
Uppladdad av: jennynyblom
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

100 g Smör/margarin
1 dl Socker
2 ½ dl Grädde
2 tsk Hjorthornssalt
6-7 dl Vetemjöl el. rågsikt
2-3 dl Havregryn

Betyg (4 röster)
Antal personer
ca: 25 st
Visningar:
5840
Sparat:
95

Gör så här

Ugn: 225 grader.
Blanda ihop alla ingredienser. Använd gärna hälften vetemjöl och hälften rågsikt.
(Det går även bra att använda mjölk istället för grädde för lite magrare kringlor.)
Degen ska vara lös men inte kladdig.
Rulla ut till ca: 2 cm tjocka, och 8-10 cm långa korvar,
sätt ihop i ändarna. Grädda i mitten av ugnen ca: 10-15 min, till dom fått fin gyllenbrun färg. Dom får inte bli för torra.

Servera gärna med smör på.
Dela

LIKNANDE RECEPT

Kringlor recept
av SDMaya
över 2 månader
av Penne
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av kalaja
över 2 månader
av Elbrujo
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.