Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Raspberry Chocolate Cupcakes

(16 kommentarer)  
Raspberry Chocolate Cupcakes Raspberry Chocolate Cupcakes
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Hallon och choklad är en gudomlig kombination och dessa cupcakes är helt otroligt goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att smälta smöret, ställ åt sidan en stund. Blanda samman de torra ingredienserna. Vispa ner ägg och mjölk i smöret, tillsätt det till de torra ingredienserna och rör försiktigt tills de precis blandat sig. Hacka chokladen grov och häll i den tillsammans med hallonen, vänd ner dem i smeten.
  2. Ställ pappersformar i en muffinsplåt och klicka ut smeten som räcker till cirka 14 st cupcakes. Grädda i 180 grader i ca 30 minuter. Testa mot slutet med en sticka ifall de är klara, det ska inte vara några smulor på den när du drar upp den i fall de är klara. Om de inte är riktigt färdiga så sjunker de ihop.
  3. Vispa cream cheese och citronsaft pösigt, tillsätt kakao och florsocker lite i taget till önskar konsistens. Bred över dina cupcakes när de svalnat, dekorera tex med hallon, så syns det vad de smakar.

Liknande recept

Kommentarer (16)

  • kostovski 17 februari 2009

    mums

  • cerise 7 mars 2009

    Cupcakes är så gott

  • marie_bender 23 juni 2009

    Supergoda och så lätta att göra. Kommer definitivt att repriseras!

  • gabbsaaan 7 december 2009

    Jag tänkte prova detta recept för det ser verkligen jätte gott ut. Men jag har en fråga och det är måste man äta upp de direkt eller kan man ha de kvar typ 1 dag eller så?

  • Smalandsbakerskan 5 november 2010

    De ser så goda ut att de måste ätas upp direkt...

  • godissugen 6 november 2010

    Ser underbara ut Men går dom att frysa in?

  • MsChilly 6 november 2010

    Cream cheese, är det typ philadelphia ost? eller finns det något i affären som heter cream cheese?

  • mialund 6 november 2010

    Hej! Creame cheese är som Philadelphiaost. Om du handlar på konsum så heter deras egna märke cream cheese. SKulle tro att det också fungerar med kesella.

  • jouisyfruit 7 november 2010

    Hej! Vad roligt att så många kommenterar! De går alldeles utmärkt att frysa in utan frosting. Frosting kan du inte frysa. Philadelphia är ett märke och cream cheese är namnet på själva osttypen. Jag skriver alltid cream cheese i mina recept på grund av det. Kika gärna in på bloggen för att ta del av fler recept! www.heavenlycupcake.se

  • johanniee 12 november 2010

    Dessa är grymt goda! Gjorde dom i påskås till släkten, då garnerade jag med "fågelbon" på toppen!

  • Chulls 27 augusti 2011

    Jag gjorde min första sats cupcakes någonsin ikväll med hjälp av detta receptet och de blev så himla goda! Jag hoppade över hallonen och toppade med blåbär istället, och dubbel frosting. MUMS!

  • Linajansson 2 oktober 2011

    Bakar dessa nu, har inte gjort toppingen än men provsmakade nyss en muffin, kanongoda! :D

  • eblla 11 oktober 2011

    Gjorde toppingen enligt receptet men lade den på en kladdkaka istället, kanon gott!

  • alle00 23 november 2011

    Jätte goda gjorde precis på receptet =)

  • cottosso 30 juni 2012

    frostingen blev vattnig den gick inte att använda jag säger bara en sak prova inte frostingen :(

  • Zee85 12 oktober 2012

    Testade jag din cupcake utan frostingen igår och den blev super gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.