Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ratatouille (som Gud menade det skulle smaka)

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En klar favorit när priserna på paprika sjunker till sensommaren. Jag brukar ta fram grytan på 10 liter, lättlagat recept, ratatouille behöver inte vara krångligt... Går utmärkt att frysa även om det vätskar sig lite. Servera som huvudrätt till kött fisk/fågel och låt potatis, ris eller bulgur bli ett tillbehör till ratatouille :=)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tärna alla grönsaker i bitar om 1x1 cm, klyfta löken och fräs dem i oljan, det gör inget om allt inte blir fräst (fräs och tärna på). Häll på krossade tomater och smulad buljongtärning, pressa i vitlöken. Låt småputtra 30-40 min, rör om då och då.
  2. Smaksätt med pressad citron och tomatpuré i slutet av tillagningen..

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • maxxess 10 april 2010

    Fryst ratatouille vattnar sig. Av "misstag" hade jag detta till pasta. Görgott till lite tjockare pasta, även om det låter tokigt... Blanda ratatouille och pasta precis före servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.