Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ratatouillefyllda potatisar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den klassiska franska grönsaksröran ratatouille sätter här smak på gratinerade potatishalvor. Använd gärna potatis som blivit över.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela potatisarna på längden och gröp ur dem något. Ansa, skölj och tärna zucchinin och auberginen. Låt tomaterna rinna av genom en nätsil och blanda dem sedan med grönsakerna.
  2. Värm ugnen till 225 grader. Skala och pressa ner vitlöken i ratatouillen. Smaka av med örtblandningen, salt, peppar och kajennpeppar.
  3. Ställ potatishalvorna bredvid varandra i en ugnsfast form. Fördela ratatouillen över potatisen och strö över osten. Fördela ut oliverna sist.
  4. Garnera potatiserna i ugnen tills osten har blivit ljusbrun, ca 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.