En riktigt chokladbomb i Raw-food tappning. Nötig botten och en ljuvlig chokladmousse. Denna bakelse är gudomligt god. Prova!
Instruktioner
- Botten:
- Klä en form ca 18x20 cm med bakplåtspapper. Mixa mandlar och valnötter fint i en matberedare. Väg upp dadlarna och kärna sedan ur dem. Tillsätt dadlarna till nötblandningen och mixa ihop till en smulig och lite kladdig massa. Tryck ut massan i botten av formen.
- Chokladmousse:
- Väg upp dadlarna och kärna ur dem. Kör dem till mos i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa någon minut till en krämig mousse. Bred ut moussen i ett jämnt lager i formen. Låt stå i kylen och stabiliseras i ca 1 timme.
- Lossa kakan ur formen genom att ta tag i bakplåtspapperet och lyfta över den till en skärbräda. Skär kakan i långsmala bitar. Lättast går det om du sköljer av kniven med hett vatten mellan varje knivtag.
- Dekorera bakelserna med pudrad kakao och färska eller frysta bär.
Publicerat den
14 april 2014
Liknande recept
Skriv kommentar