Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Raw-food Chokladbakelse

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En riktigt chokladbomb i Raw-food tappning. Nötig botten och en ljuvlig chokladmousse. Denna bakelse är gudomligt god. Prova!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten:
  2. Klä en form ca 18x20 cm med bakplåtspapper. Mixa mandlar och valnötter fint i en matberedare. Väg upp dadlarna och kärna sedan ur dem. Tillsätt dadlarna till nötblandningen och mixa ihop till en smulig och lite kladdig massa. Tryck ut massan i botten av formen.
  3. Chokladmousse:
  4. Väg upp dadlarna och kärna ur dem. Kör dem till mos i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa någon minut till en krämig mousse. Bred ut moussen i ett jämnt lager i formen. Låt stå i kylen och stabiliseras i ca 1 timme.
  5. Lossa kakan ur formen genom att ta tag i bakplåtspapperet och lyfta över den till en skärbräda. Skär kakan i långsmala bitar. Lättast går det om du sköljer av kniven med hett vatten mellan varje knivtag.
  6. Dekorera bakelserna med pudrad kakao och färska eller frysta bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.