Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Raw citron- och kokostårta

 
Skriv ut

Nyttig rawfoodtårta i tre lager.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg cashewnötterna till kokoslagret och citronkrämen redan kvällen innan. Cashewnötterna behöver stå i blöt i flera timmar för att på bästa sätt kunna mixas slätt.
  2. Börja med att mixa alla ingredienserna till bottenlagret. Det får gärna vara lite grövre bitar av nötter kvar. Olja in eller klä en springform med plastfolie. Tryck ut chokladlagret jämt i botten och ställ i kylen.
  3. Skölj av de blötlagda cashewnötterna och mixa alla ingredienserna till kokoslagret. Fyll på med kokoslagret i ett jämt lager ovanpå chokladbotten och låt tårtan stå i kylen medan du gör citronkrämen.
  4. Smält kakaosmöret försiktigt på svag värme i t.ex. ett vattenbad. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa noggrannt till det blir en helt slät kräm. Häll citronkrämen på kokoslagret och ställ i kylen.
  5. Låt tårtan stå och stelna i kylen minst 1 timme. Servera med färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.