Nyttig rawfoodtårta i tre lager.
Instruktioner
- Blötlägg cashewnötterna till kokoslagret och citronkrämen redan kvällen innan. Cashewnötterna behöver stå i blöt i flera timmar för att på bästa sätt kunna mixas slätt.
- Börja med att mixa alla ingredienserna till bottenlagret. Det får gärna vara lite grövre bitar av nötter kvar. Olja in eller klä en springform med plastfolie. Tryck ut chokladlagret jämt i botten och ställ i kylen.
- Skölj av de blötlagda cashewnötterna och mixa alla ingredienserna till kokoslagret. Fyll på med kokoslagret i ett jämt lager ovanpå chokladbotten och låt tårtan stå i kylen medan du gör citronkrämen.
- Smält kakaosmöret försiktigt på svag värme i t.ex. ett vattenbad. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa noggrannt till det blir en helt slät kräm. Häll citronkrämen på kokoslagret och ställ i kylen.
- Låt tårtan stå och stelna i kylen minst 1 timme. Servera med färska bär.
Publicerat den
22 augusti 2015
Liknande recept
Skriv kommentar