Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Raw food-tårta med pralinganache, blåbärsjello och jordgubbsglass

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Underbart god dessert som består av flera delar som kan serveras tillsammans, i par eller var för sig. Du blir inte besviken, det kan jag lova!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Nötbotten:
  2. Mixa alla russin i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna. Pulsa till en grov konsistens med lite bitar i. Tryck ut blandningen i ett 1 cm tjockt lager i botten av en form med löstagbar kant och med bakplåtspapper fastsatt i botten. Ställ i kylen att stelna.
  3. Chokladkräm:
  4. Mixa alla ingredienser i en matberedare. Häll blandningen på nötbottnen och låt stå i kylen i ca 1 timme.
  5. Pralinganache:
  6. Värm kakaofett burken med locket på i varmt vatten. Kärna ur dadlarna. Mixa det tillsammans med övriga ingredienser i en matberedare helt slätt. Häll upp i spritspåse och låt den ligga i kylskåp i 1 timme. Spritsa på skedar. Det går också bra att spritsa det ovanpå chokladkrämen på nötbotten.
  7. Blåbärsjello:
  8. Mixa blåbär, psylliumfröskal och agavesirap i en matberedare 2 minuter på högsta hastighet. Portionera upp i serveringsglas och låt stelna i kylskåp 30 minuter.
  9. Jordgubbsglass: Koka ihop socker och vatten till en sockerlag i 3 minuter. Tillsätt honung och låt svalna. Mixa dadlarna tillsammans med jordgubbarna och den mindre mängd vatten till en slät smet i en Vitamix eller kraftfull matberedare. Häll över massan i en stor bunke.
  10. Mixa mandlarna i hälften den större mängd vatten till en slät smet. Tillsätt sedan resten av vattnet och mixa 1 minut på högsta hastighet. Sila mandelmjölken genom en finmaskig sil. Blanda jordgubbs- och dadelkrämen med sockerlagen och mandelmjölken. Kör glassen i en glassmaskin till en jämn och fin konsistens.
  11. Servera jordgubbsglassen till blåbärsjellon och nöt- och chokladtårtan, eventuellt med en pralinsked vid sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.