Underbart god dessert som består av flera delar som kan serveras tillsammans, i par eller var för sig. Du blir inte besviken, det kan jag lova!
Instruktioner
- Nötbotten:
- Mixa alla russin i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna. Pulsa till en grov konsistens med lite bitar i. Tryck ut blandningen i ett 1 cm tjockt lager i botten av en form med löstagbar kant och med bakplåtspapper fastsatt i botten. Ställ i kylen att stelna.
- Chokladkräm:
- Mixa alla ingredienser i en matberedare. Häll blandningen på nötbottnen och låt stå i kylen i ca 1 timme.
- Pralinganache:
- Värm kakaofett burken med locket på i varmt vatten. Kärna ur dadlarna. Mixa det tillsammans med övriga ingredienser i en matberedare helt slätt. Häll upp i spritspåse och låt den ligga i kylskåp i 1 timme. Spritsa på skedar. Det går också bra att spritsa det ovanpå chokladkrämen på nötbotten.
- Blåbärsjello:
- Mixa blåbär, psylliumfröskal och agavesirap i en matberedare 2 minuter på högsta hastighet. Portionera upp i serveringsglas och låt stelna i kylskåp 30 minuter.
- Jordgubbsglass:
Koka ihop socker och vatten till en sockerlag i 3 minuter. Tillsätt honung och låt svalna. Mixa dadlarna tillsammans med jordgubbarna och den mindre mängd vatten till en slät smet i en Vitamix eller kraftfull matberedare. Häll över massan i en stor bunke.
- Mixa mandlarna i hälften den större mängd vatten till en slät smet. Tillsätt sedan resten av vattnet och mixa 1 minut på högsta hastighet. Sila mandelmjölken genom en finmaskig sil. Blanda jordgubbs- och dadelkrämen med sockerlagen och mandelmjölken. Kör glassen i en glassmaskin till en jämn och fin konsistens.
- Servera jordgubbsglassen till blåbärsjellon och nöt- och chokladtårtan, eventuellt med en pralinsked vid sidan om.
Publicerat den
3 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar