Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Raw jordgubbstårta

 
Skriv ut

Supergod tårta i tre lager. Perfekt att bjuda på om gästerna är laktos- eller glutenintoleranta eller för dem som vill välja de lite mer naturliga och hälsosamma alternativen. Alltid godast med färska jordgubbar men frysta går också bra. Se bara till att få bort det mesta av vätskan och att jordgubbarna är helt tinade.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa paranötter, dadlar och vatten till en chrunchig massa. Tryck ut massan i en springform, 23 cm i diameter.
  2. Första lagret: Mixa cashewnötterna till en krämig massa. Tillsätt resten av ingredienserna till det första lagret, mixa till en fluffig massa och häll över botten. Låt stå i kylen i minst 30 minuter så att den stelnar.
  3. Andra lagret: Mixa jordgubbar, pressad lime och agavesirap. Tillsätt chiafröna och låt svälla en stund. Häll blandningen över det första lagret. Låt stå i frysen i 5-6 timmar.
  4. Ta fram kakan i rumstemperatur en stund innan du serverar den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.