Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rawfood äpple och kanelkakor/kardemummakakor

 
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Godaste rawfoodkakan någonsin!! Dessa är mina favoritkakor - lika goda som nyttiga! Och perfekta som mellanmål eller fika. Gör antingen med bara kanel, eller testa att även ta i kardemumma för en riktig smaksensation.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om dadlarna är torkade och är hårda och torra - blötlägg i dubbel mängd vatten 1-2 timmar innan du börjar baka.
  2. Kör havregrynen i en matberedare tills de finfördelats.
  3. Lägg sedan i dadlarna och kör tills havregryn och dadlar har blandat sig hyfsat bra. Lite bitar är ok, det blir bara gott.
  4. Ta ur blandningen och lägg i en skål.
  5. Hacka mandlarna grovt.
  6. Lägg i mandlar, russin och kanel. (Och ev. kardemumma)
  7. Riv äpplena över blandningen.
  8. Blanda alla ingredienser och knåda som en smet med händerna. Saften ur äpplena gör att det blir som en deg.
  9. Forma till kakor i önskvärd storlek - ju mindre kakor - ju fler blir det och ju mindre gräddningstid blir det.
  10. Kakorna ska gräddas i ugn i ca 8-12 timmar på ca 37-40 grader. Använda gärna termometer om du hade det.
  11. Vänd gärna kakorna efter halva tiden och öppna gärna ugnsluckan då och då för att släppa ut kondensen. Kan med fördel gräddas under natten.
  12. Enjoy! :)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.