Godaste rawfoodkakan någonsin!! Dessa är mina favoritkakor - lika goda som nyttiga! Och perfekta som mellanmål eller fika. Gör antingen med bara kanel, eller testa att även ta i kardemumma för en riktig smaksensation.
Instruktioner
- Om dadlarna är torkade och är hårda och torra - blötlägg i dubbel mängd vatten 1-2 timmar innan du börjar baka.
- Kör havregrynen i en matberedare tills de finfördelats.
- Lägg sedan i dadlarna och kör tills havregryn och dadlar har blandat sig hyfsat bra. Lite bitar är ok, det blir bara gott.
- Ta ur blandningen och lägg i en skål.
- Hacka mandlarna grovt.
- Lägg i mandlar, russin och kanel. (Och ev. kardemumma)
- Riv äpplena över blandningen.
- Blanda alla ingredienser och knåda som en smet med händerna. Saften ur äpplena gör att det blir som en deg.
- Forma till kakor i önskvärd storlek - ju mindre kakor - ju fler blir det och ju mindre gräddningstid blir det.
- Kakorna ska gräddas i ugn i ca 8-12 timmar på ca 37-40 grader. Använda gärna termometer om du hade det.
- Vänd gärna kakorna efter halva tiden och öppna gärna ugnsluckan då och då för att släppa ut kondensen. Kan med fördel gräddas under natten.
- Enjoy! :)
Publicerat den
27 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar