Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Palak paneer

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Har länge sökt efter ett svenskt recept på Palak Paneer, min favoriträtt på Indiska restauranger. Provar nu detta från http://allrecipes.com/Recipe/Absolutely-Perfect-Palak-Paneer/Detail.aspx

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm 3 matskedar olivolja i en stor kastrull och stek vitlök, ½ msk ingefära, röd chili (valfri ingrediens) och lök tills den blir brun. Blanda i kummin, koriander, gurkmeja och gräddfil (lägg till mer eller mindre för att få önskad krämighet).
  2. Tillsätt spenat, nävar i taget tills det är kokt ner, ca 15 minuter totalt. Ta bort från värmen för att svalna och låt svalna något.
  3. Häll spenatblandningen i mixer eller i matberedare och tillsätt tomater, de resterande ½ msk ingefära och koriander (lägg till mer eller mindre efter smak). Mixa i 15 till 30 sekunder, eller tills spenaten är finhackad. Häll tillbaka i kastrull och håll det varmt på låg värme.
  4. Värm 3 matskedar olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme och stek ost tills den blir brun, låt rinna av och lägg i kastrullen med spenat. Koka i 10 minuter på låg värme. Smaka av med salt.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • petrissa 7 januari 2011

    Kanongott, lite knepigt med kryddmåtten i gram dock... Kan också tillägga att för den som skall göra detta recept: Läs hela receptet innan ni börjar.

  • iccis 19 februari 2011

    Min favorit från Indienresan! Har lagat och bjudit middagsgäster plus familjen 2 ggr nu och det är sjukt uppskattat!! Så otroligt gott med vitlöks-naan till såklart :)

  • d99bjbe 4 maj 2011

    Ändrade måtten för kryddor till tskedar istället för gram. Använde något översättningsprogram som grund för "min" översättning ;).

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.