Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Red velvet cake

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Den här kakan kommer ursprungligen från amerikanska södern , där den ofta serveras på bröllop.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Skala och riv rödbetorna fint. Vispa ägg och socker pösigt, rör ner rödbetor, olja, gräddfil och hushållsfärg. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kakan kallna och lägg upp den på ett fat.
  3. Rör ihop alla ingredienser till frostingen. Bred frostingen över hela kakan. Garnera med rosor eller något annat romantiskt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.