Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Red Velvet tårta ll

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ball och god tårta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla 2 formar på 22cm i dm. Blanda mjöl, salt , kakao och vaniljsocker. I en annan skål vispa socker och olja med elvisp på medelhastighet, tillsätt äggen ett i taget. Vispa ordentligt mellan varje ägg. Tillsätt färgen och vispa. Tillsätt mjölblandningen med växelvis med mjölken under omrörning. Blanda ihop bikarbonat med vinäger i en liten kopp. Tillsätt den i smeten och vispa ihop. Häll smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 min. Låt dem svalna helt.
  2. Frosting: Häll socker, sirap och vatten i en kastrull, ha på medel värme och rör hela tiden tills sockret har löst sig. Höj värmen tills det börja koka. Rör inte. Tvätt insidan av kastrullen med en blöt pensel med vatten för att unvika kristalisering. Tills tempen visar 110 grader ca 5 min, ta bort kastrullen från plattan. Äggvitorna ska vara hårt vispade och tillsatta med 2 msk socker. Häll sirapen i en tunn stråle längst mot insidan på skålen så det inte blir direkt kontakt med äggvitorna. Vispa på medel hastighet i ca 5-10 min meed elvisp. Den ska bli tjock och glansig.
  3. Bred den på en av bottnarna och lägg den andra botten på och bred ut frostingen på hela tårtan. Låt den få sätta sig en stund innan servering. Förvars i kylskåp.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Lillafrida 3 februari 2010

    1 dl hushållsfärg?

  • guninni 4 maj 2010

    Lilka undrande jag.................1 dl hushållsfärg??? Vem vill äta den tårtan? Färgen ger ju dessutom en bismak........

  • Pinkyandbrain 7 maj 2010

    1 dl hushållsfärg?? Snälla gud säg att du har skrivit fel....

  • Varg218 28 maj 2010

    Har bakat några olika red velvet cakes och det går åt ungefär en och en halv flaska röd hushållsfärg. Den lilla bismak det skulle kunna ge dränks av de andra goda smakerna i tårtan. Men man väljer helt själv - ju mer färg, desto häftigare effekt, helt enkelt. Helt underbar tårta!

  • Aifos89 15 oktober 2010

    Vilken sorts hushållsfärg menar du (märket alltså)? Kan man använda karamellfärg? Men då kan det väl inte bli 1 dl...

  • LiveWire 4 juni 2011

    Jag gjorde en red velvet tårta förra helgen. Jag följde inte riktigt det här receptet men i första försöket hade jag i 2 matskedar karamellfärg och den omgången var det bara att slänga. Den smakade hemskt av färgen så jag undrar hur det smakar med 1 dl färg. Jag föreslår att man använder sig av pastafärg istället eftersom det ger starkare färg och man behöver bara använda väldigt lite. Finns att köpa på t.ex kakburken.se

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.