Red Velvet tårta ll

Ball och god tårta

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: tårt
Red Velvet tårta ll
Källa: memma
Uppladdad av: memmamus
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

6.5 dl mjöl
0.5 tsk salt
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
4 dl socker
4 dl rapsolja
2 stora ägg
1 dl röd hushållsfärg, flytande
2.35 dl mjölk
1.4 tsk bikarbonat
2 tsk vitvinsvinäger

Frosting:
1.7 dl socker
2 msk socker till äggvitorna
1 msk ljus sirap
2 msk vatten
3 stora äggvitor

Betyg (4 röster)
Antal personer
1 tårta
Visningar:
17606
Sparat:
239

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och mjöla 2 formar på 22cm i dm.
Blanda mjöl, salt , kakao och vaniljsocker.
I en annan skål vispa socker och olja med elvisp på medelhastighet, tillsätt äggen ett i taget.
Vispa ordentligt mellan varje ägg.
Tillsätt färgen och vispa.
Tillsätt mjölblandningen med växelvis med mjölken under omrörning.
Blanda ihop bikarbonat med vinäger i en liten kopp. Tillsätt den i smeten och vispa ihop.
Häll smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 min.
Låt dem svalna helt.

Frosting:
Häll socker, sirap och vatten i en kastrull, ha på medel värme och rör hela tiden tills sockret har löst sig.
Höj värmen tills det börja koka. Rör inte.
Tvätt insidan av kastrullen med en blöt pensel med vatten för att unvika kristalisering.
Tills tempen visar 110 grader ca 5 min, ta bort kastrullen från plattan.
Äggvitorna ska vara hårt vispade och tillsatta med 2 msk socker.
Häll sirapen i en tunn stråle längst mot insidan på skålen så det inte blir direkt kontakt med äggvitorna.
Vispa på medel hastighet i ca 5-10 min meed elvisp.
Den ska bli tjock och glansig.

Bred den på en av bottnarna och lägg den andra botten på och bred ut frostingen på hela tårtan.
Låt den få sätta sig en stund innan servering. Förvars i kylskåp.

LIKNANDE RECEPT

Tårta recept
av lennali
över 2 månader
av LEDIVO
över 2 månader
av Reiko
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT