Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Regnbågskaka

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Lite pysslig att göra, men ack så god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det smälta margarinet.Vispa ner mjölken varvat med mjöl blandat med bakpulver.Häll hälften av smeten i en smord och bröad avlång form(1 1/2 l).
  2. Blanda resten av smeten med kakao och vaniljsocker. Och häll smeten i en likadan form. Grädda i ca 30 minuter i 150 grader.
  3. Rör samman glasyren och färga hälften med röd färg och resten med grön.Dela de kalla bottnarna.Bred röd kräm på de ljusa och grön på de mörka bottnarna. Lägg sen ihop kakan med med ljus och mörk botten varvat.
  4. Ställ kallt en stund.
  5. Smält chokladen med grädden i vattenbad. Bred glasyren ovanpå kakan och runt om. Ställ kallt tills den ska serveras. Skär sen i lagoma bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.