Regnbågskaka

Lite pysslig att göra, men ack så god

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kaka, kak

Ingredienser

2 ägg
2 dl socker
2 msk smält margarin
1 dl mjölk
2 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kakao
1 msk vaniljsocker

Smörkräm:
100 g smör
1 1/2 dl florsocker
1 äggula
Grön-och röd karamellfärg

Glasyr:
150 g blockchoklad
3 msk grädde

Betyg (0 röster)
Antal personer
ca 10
Visningar:
2843
Sparat:
21

Gör så här

Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det smälta margarinet.Vispa ner mjölken varvat med mjöl blandat med bakpulver.Häll hälften av smeten i en smord och bröad avlång form(1 1/2 l).

Blanda resten av smeten med kakao och vaniljsocker.
Och häll smeten i en likadan form.
Grädda i ca 30 minuter i 150 grader.

Rör samman glasyren och färga hälften med röd färg och resten med grön.Dela de kalla bottnarna.Bred röd kräm på de ljusa och grön på de mörka bottnarna.
Lägg sen ihop kakan med med ljus och mörk botten varvat.

Ställ kallt en stund.

Smält chokladen med grädden i vattenbad.
Bred glasyren ovanpå kakan och runt om.
Ställ kallt tills den ska serveras.
Skär sen i lagoma bitar.

LIKNANDE RECEPT

Regnbågskaka recept
över 2 månader
över 2 månader
av zonale
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.