- Serverar: 20 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Ärvt gammalt recept, efter gammelmormor. Mycket god två stycken.
Instruktioner
- Smörj och bröa 2 avlånga sockerkaksformar (ca 25 cm långa)
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda bakpulvret med mjölet och vaniljsockret.
Sikta ner i äggsmeten.
Tillsätt mjölken och det smälta smöret.
Blanda försiktigt ihop smeten.
Dela smeten i två delar, smaksätt den ena med kakao och den andra med vaniljsocker.
Häll upp i de två bröade formarna.
- Grädda i 200 grader ca 30 minuter.
Låt kallna.
- Smörkräm:
200 g rumstempererat smör, florsocker och äggulan röres poröst
Färga halva krämen röd och den andra halvan grön med karamellfärg.
- Dela sockerkakan i 4 delar på längden och bred den röda krämen på den ljusa botten och den gröna krämen på den kakao bottnen.
Lägg ihop och dekorera med en glasyr av florsocker och vatten.
- Njut i lagom dos.
Publicerat den
17 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar