Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Regnbågskaka (Gussikaka)

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ärvt gammalt recept, efter gammelmormor. Mycket god två stycken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa 2 avlånga sockerkaksformar (ca 25 cm långa) Vispa ägg och socker poröst. Blanda bakpulvret med mjölet och vaniljsockret. Sikta ner i äggsmeten. Tillsätt mjölken och det smälta smöret. Blanda försiktigt ihop smeten. Dela smeten i två delar, smaksätt den ena med kakao och den andra med vaniljsocker. Häll upp i de två bröade formarna.
  2. Grädda i 200 grader ca 30 minuter. Låt kallna.
  3. Smörkräm: 200 g rumstempererat smör, florsocker och äggulan röres poröst Färga halva krämen röd och den andra halvan grön med karamellfärg.
  4. Dela sockerkakan i 4 delar på längden och bred den röda krämen på den ljusa botten och den gröna krämen på den kakao bottnen. Lägg ihop och dekorera med en glasyr av florsocker och vatten.
  5. Njut i lagom dos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.