Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Renfilé med havtornssås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Norrlandssmaker. Saftig renfilé med ljuvlig havtornssås och krämig jordärtskockspuré.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med jordärtskockspurén. Skala jordärtskockorna. Sätt in dem i ugnen i 160 graders värme 25-35 minuter. De sista 5 minuterna tillsätter du grädden och mjölken med skockorna i ugnen. Ta ut och mixa. Tillsätt persilja, salt och pressad citron. Sila alltsammans så att du får en slät puré.
  2. Skölj betorna och rulla dem i grovt havssalt. sätt dem i ugnen i 160 graders värme i 40-50 minuter.
  3. Skär ut renytterfilén från benet. Sätt på coffeerubben på köttet. Stek i smör med krossad vitlöksklyfta och timjan tills köttet fått färg. Sätt in renköttet i ugnen i 90 graders värme i 55 minuter.
  4. Gör såsen medan köttet är i ugnen. Smält sockret i en kastrull till ljus karamell. Tillsätt vinet och låt det koka ner till hälften. Vispa ner kalvfonden och låt det koka ihop. Tillsätt till sist sirap och havtornen.
  5. Skala betorna och dela dem i mindre bitar. Ta ut renköttet från ugnen och skär upp filén i bitar. Lägg upp köttet och betorna på tallrikar och garnera med såsen, jordärtskockspurén och havtorn.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • evaobergelg 23 september 2012

    Vilken sås!!!! Hade inget rekött hemma men gjorde den till viltburgare och stekta kantareller.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.