Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Renkalvytterfilé med rödkålskräm, stekt svamp och svartvinbärssky

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Det smakrika viltköttet får sällskap av krämig kål och vinbär. Detta är verkligen en festrätt med väldigt goda smakkombinationer! Renkalvfilé kan ersättas med hjort- eller älgfilé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rödkålskräm: Hacka rödkålen, koka den mjuk med smör, vinäger, honung och kanel under lock ca 1 timme. Mixa till en slät kräm med mixerstav eller i en mixer. Krydda med salt och peppar.
  2. Sås: Koka upp vatten och fond. Häll i svarta vinbär och gelé, vispa i smöret. Smaka av med konjak och vinäger. Red med majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten. Krydda med salt och peppar.
  3. Ansa svampen. Stek svampen och skalad vitlök och timjan i 2 msk olja tills den är gyllenbrun. Klicka i 2 msk smör. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  4. Krydda renkalven med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Bryn det i 2 msk olja och 2 msk smör ca 3 minuter på varje sida. Låt köttet vila ca 3 minuter innan det skärs i skivor.
  5. Finstrimla rödkålen. Stek den i 2 msk olja i en stekpanna. Strö över sockret. Krydda med 2 krm salt. Häll över vinäger.
  6. Fördela svampen på tallrikar. Lägg på köttet. Klicka rödkålskräm vid sidan om. Lägg på den stekta kålen. Garnera med körvel och broccoliskott. Häll på såsen coh strö över lite flingsalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.