Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En av dom godaste vinterrätter jag vet, en perfekt blandning av smaker. Gör gärna dubbel sats av renskavsröran om ni är matglada! Gratängen kan göras helt färdig i förväg och bara gratineras innan ni ska äta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och koka den i saltat vatten tills den är mjuk. Skär den något tinade renskaven i tjocka skivor. Klipp baconet i bitar. Smält matfettet i en stekpanna och fräs renskaven tills den fått färg. Blanda ner bacon och kantareller och låt alltsammans fräsa i 5-10 minuter. Tillsätt crème fraiche, buljong, enbär, gelé, messmör, soja, timjan, salt och peppar. Låt småputtra under lock ca 5 minuter. Blanda ner syltlöken och smaka av.
  2. Mosa potatisen och blanda ner mjölk, matfett, äggula, persilja, salt och peppar och smaka av. Spritsa eller lägg potatismoset runt kanten på en ugnssäker form. Lägg renskavsröran i formen och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen i 250 grader, ca 10 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
  3. Servera renskavslådan med en klick röd vinbärsgelé eller rönnbärsgelé.

Kommentarer (2)

  • Okänd 11 december 2010

    Fantastiskt gott detta! Det händer ibland att jag köper renskav men f.d.m. så steker jag bara lök och svamp och blandar i. Men nu har detta blivit en ny favorit och vi är överens att du ska ha en 5a i betyg. Lite ändring gjorde jag( eftersom vi älskar lök). hackad stekt lök iblandades i stekpannan tillsammans med det övriga. Och så hade jag cremé fraiche med äpplen/pepparrot.

  • LemonPeach 2 december 2013

    Supergott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.