Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rensteksknyten

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Servera som förrätt eller dela upp dom och använd som tilltugg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina smördegsplattorna på köksbänken 10–15 min.
  2. Fyllning: Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Tärna baconet. Fräs lök, pepparfrukt och bacon i smöret i en stekpanna. Tärna renköttet och grovriv osten. Blanda fräset med renkött, ost, persilja och ägg. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 200º. Dela smördegplattorna mitt itu och kavla ut dem på mjölad arbetsbänk till kvadrater, ca 13x13 cm. Pensla runt kanterna med äggulan blandad med vatten. Lägg en klick fyllning mitt på varje kvadrat. Rulla ihop och tryck ihop i kanterna. Lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla ovansidan med äggula. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Servera rensteksknytena nygräddade.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.