Servera som förrätt eller dela upp dom och använd som tilltugg.
Instruktioner
- Tina smördegsplattorna på köksbänken 10–15 min.
- Fyllning:
Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Tärna baconet. Fräs lök, pepparfrukt och bacon i smöret i en stekpanna. Tärna renköttet och grovriv osten. Blanda fräset med renkött, ost, persilja och ägg. Smaka av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 200º. Dela smördegplattorna mitt itu och kavla ut dem på mjölad arbetsbänk till kvadrater, ca 13x13 cm. Pensla runt kanterna med äggulan blandad med vatten. Lägg en klick fyllning mitt på varje kvadrat. Rulla ihop och tryck ihop i kanterna. Lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla ovansidan med äggula. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Servera rensteksknytena nygräddade.
Publicerat den
15 augusti 2008
Skriv kommentar