Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Renwallenbergare med skummig gräddsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. Wallenbergare:
  2. Börja med att mixa kryddorna i en kaffekvarn. Mixa färsen med äggulorna, kryddorna och lite salt i en matberedare. Rör i grädden lite i taget till en ganska lös smet. Smaka eventuellt av med mera salt. Forma pannbiffar och vänd dem i mis de pain. Bryn biffarna och stek dem färdigt i ugn 150 grader ca 10 minuter. Såsen:
  3. Bryn de skurna grönsakerna i lite olja. Häll i fonden och koka upp. Skumma noga. Lägg i de krossade kryddorna, gin och grädde. Koka såsen 30 – 60 minuter. Skumma ofta. Sila och red såsen med maizena utrört i lite vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar, eventuellt mer gin samt lite gelé. Skumma upp såsen precis före servering med en mixerstav. Servera med mandelpotatispuré, rårörda lingon samt valfria grönsaker.
  4. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.