Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Restgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det är precis vad det låter. Rester av ex. chili con carne, köttfärssås, pastasåser eller annat som lätt blir bortglömda i frysen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, skiva och ev. förkoka potatisarna om du vill ha en kortare tillagningstid. Förkoks de inte lägg till lite grädde/mjölk. Går även utmärkt att andvända kokt potatis.
  2. Strimla löken. Häll grädde, kryddor och vitlök i en bunke och rör runt. Ev. extra kryddor.
  3. Lägg hälften av potatisen i en form, lägg på löken och tillsätt resterna och lägg på det sista av potatisen. Häll på det sista av grädden.
  4. Sätt in gratängen i ugnen 20 minuter på 225 grader eller längre om du väljer att inte förkoka potatisskivorna.
  5. Skiva tomaterna. Fördela tomatskivorna på toppen, strö över den rivna osten.
  6. Gratinera gratängen ytterligare 5-10 minuter på 225 grader, eller tills osten smält. Servera med en fräsch smaksatt sallad samt smör och bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.