Hittade den på nätet efter en fråga i forumet här på MK.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150º.
Skålla mandeln och mal den. Blanda den med florsockret.
- Vispa vitorna till hårt skum och
blanda försiktigt ner mandel- och sockerblandningen.
- Smöra och mjöla två plåtar, eller använd bakplåtspapper.
- Bred ut smeten till fyra bottnar jämnt på plåtarna. Gör bottnarna så de är cirka 20x24 cm.
- Grädda i ugn i cirka 20 minuter.
Jämna till kanterna på bottnarna när de är färdiggräddade och låt dem sen kallna på plåten.
- Vispa grädden. Blanda med hackade nötter och mandelmassa. Färga grädden ljusgrön med några droppar hushållsfärg.
- Smält chokladen. Lossa bottnarna försiktigt från plåten och pensla dem på ena sidan med den smälta chokladen. Låt stelna.
- Varva bottnar och grädde till en tårta. Avsluta med ett lager grädde.
- Rosta den flagade mandeln och strö den över tårtan.
Publicerat den
19 februari 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag är uppvuxen i Borås och på 60-talet fanns Restoriatårtan från börja på Kellgrens konditori utan pistage, med mindre grädde och med choklad i. En självklarhet på varje barnkalas! Eftersom tårtan var en höjdare så gjorde snart alla konditorier sin egen variant, ofta med mera pistage-grädde som i detta receptet. Även om denna inte är riktigt identisk med Kellgrens-originalet så blev den underbart god. Den tar lite tid att smälla ihop men belöningen är himmelsk.