Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Riktigt kladdiga revben - Really sticky ribs

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den här enkla marinaden förvandlar revbenen till kladdiga, smetiga och smaskiga spjäll, de är så goda. Tro mig!! Jag tycker att benen är godast kalla med mycket kladdig marinad. Se till att ha många servetter till hands...

Ingredienser

Instruktioner

  1. *Ugn 225 grader.
  2. **Ugn 200 grader.
  3. Blanda alla ingredienserna i en stor skål.
  4. Lägg i revbenen och täck dem med marinaden.
  5. Lägg revbenen och marinaden i en bred och grund ugnsfast form.
  6. *Täck formen med folie och stek dem i 225 grader i ugnen i 35 minuter.
  7. **Ta bort folien från formen och stek revbenen i 200 grader i ugnen ytterligare 45-60 minuter, tills de blir klibbiga och nästan all sås har försvunnit. Vänd dem ett par gånger. Jag stekte dem sammanlagt nästan 2 timmar.
  8. Du kan tillaga revbenspjällen dagen innan och förvara dem i kylskåpet. Jag tycker att benen är godast kalla med mycket kladdig marinad.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • oldwoman 21 december 2011

    Är det flytande eller fast honung?

  • MrsC 21 december 2011

    Flytande honung är lättast tycker jag. Lycka till!! Hoppas att du också gillar revbenen :-)

  • ewana 16 maj 2013

    Va gott!!! Tack

  • Malmgrenskan 23 november 2013

    Jag lagar numera dessa revben varje jul, ingen vill vara utan dom! Jag tillsätter faktiskt några droppar rökarom så det blir Hickorysmak, underbart gott! Verkligen ett av mina favoritrecept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.