Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillade lammracks med gremolatapesto och tomatsallad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lammracks är ytterfilén på lammet med de långa revbenen kvar, dessa brukar ibland kallas enkelkotletter. Det går också bra med lammkotletter, som styckas i dubbla filéer med de långa revbenen avskurna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gremolatapesto: Finhacka vitlök, oregano, persilja och mandel. Mixa det med olivolja i en matberedare. Smaka av med citronskal, citronjuice, salt och peppar.
  2. Tomatsallad: Halvera tomaterna, plocka myntabladen och blanda. Smaka av med flingsalt och peppar.
  3. Låt lammracksen bli rumstempererade. Salta och peppra racksen och grilla dem ca 3 minuter på varje sidan i en grillpanna eller på utegrillen. Servera med gremolatapesto och tomatsalladen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • christerwikstrom 10 januari 2013

    Fantastiskt gott och festligt. Man kan skippa citron och skal i peston om man använder citronolivolja istället för vanlig olivolja!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.