Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

6 timmars revbenspjäll

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 6 timmar
Skriv ut

Ett mycket lyckat sätt att få dem väldigt möra och saftiga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att finputsa revbenen och ta bort membranhinnan som sitter över benen (lättast gör man med att först ta ett snitt i kanten och sedan ta och dra loss med ett hushålls papper för att få bäst fäste.) Se denna länk http://www.youtube.com/watch?v=d_fqJcc4n_I&feature=sh_e_se&list=SL
  2. Skär inte bort allt fett det tränger ner i revbenen och gör dom smakrika och saftigare.
  3. Blanda ihop alla ingredienser och smeta in revbenen och låt gärna stå några timmar innan du ställer dem i ungen på galler mellan 100-110 grader i ca 6 timmar. Vänd dem 1 gång varje timme och pensla på av kryddblandningen. Mot slutet kan man täcka med aluminium folie så dom inte blir brända. Bäst blir det förstås om man har tillgång till en klot grill och då gäller indirekt grillning (då bör man ha en grill termometer så man inte har för hög värme)

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Jarnert 27 november 2011

    Gjorde detta recept igår och alla i familjen åt med glädje stor som liten. Kanon gott!! Tack för receptet! /Annika

  • evaullabritt 24 januari 2012

    Toppen. Lagade detta igår och även maken som normalt vägrar äta varm senap tyckte att det var jättgott. Högsta betyg alltså. Detta kommer jag att laga igen och kanske använda kryddblandningen på annat än revbensspjäll.

  • christincarlsson 21 februari 2012

    Super möra och goda.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.