- Serverar: 4 portioner
- Tid: 6 timmar
Skriv ut
Ett mycket lyckat sätt att få dem väldigt möra och saftiga.
Instruktioner
- Börja med att finputsa revbenen och ta bort membranhinnan som sitter över benen (lättast gör man med att först ta ett snitt i kanten och sedan ta och dra loss med ett hushålls papper för att få bäst fäste.)
Se denna länk http://www.youtube.com/watch?v=d_fqJcc4n_I&feature=sh_e_se&list=SL
- Skär inte bort allt fett det tränger ner i revbenen och gör dom smakrika och saftigare.
- Blanda ihop alla ingredienser och smeta in revbenen och låt gärna stå några timmar innan du ställer dem i ungen på galler mellan 100-110 grader i ca 6 timmar. Vänd dem 1 gång varje timme och pensla på av kryddblandningen. Mot slutet kan man täcka med aluminium folie så dom inte blir brända.
Bäst blir det förstås om man har tillgång till en klot grill och då gäller indirekt grillning (då bör man ha en grill termometer så man inte har för hög värme)
Publicerat den
13 november 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde detta recept igår och alla i familjen åt med glädje stor som liten. Kanon gott!! Tack för receptet! /Annika
Toppen. Lagade detta igår och även maken som normalt vägrar äta varm senap tyckte att det var jättgott. Högsta betyg alltså. Detta kommer jag att laga igen och kanske använda kryddblandningen på annat än revbensspjäll.
Super möra och goda.