Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Revbenspjällsgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

En god och enkel vardagsgryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela revbenen i mindre bitar. Skala lök, äpple, morötter och palsternacka. Skär i klyftor, morötterna i tjocka slantar. Bryn revbenen i smör så de får en fin stekyta i en stekgryta. Krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt grönsakerna och äpplet och tillsätt vatten så det precis täcker.
  2. Låt sjuda ca 1 timme tills revbenen är möra och fina. Red av med maizenaredning till lagom tjocklek. Tillsätt lingonsylt samt smaka av med ev mer kryddor. Äpple, lök och palsternacka kommer koka sönder och göra såsen lite simmig.
  3. Servera med kokt potatis, sallad och lingonsylt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.