Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julsallad med valnötter och ädelost

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Kan serveras som förrätt med bröd och smör, eller på julbordet till julskinka, kalkon, revbensspjäll och köttbullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och plocka salladen och kålen i små bitar och buketter. Blanchera grönkålen och broccolin, kyl ner i isvatten och låt rinna av.
  2. Skala och skiva schalottenlöken. Skala apelsinerna med en kniv så att fruktköttet blir synligt. Skär ut skinnfria klyftor med hjälp av en liten kniv. Rosta fröna och nötterna i ugn eller i en torr varm stekpanna.
  3. Blanda olja och vinäger, smaka av med salt och peppar och vänd ner alla ingredienser utom osten. Smula över osten vid servering.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Nelly8 31 december 2010

    Blev väldigt uppskattad på julbordet, alla tyckte den var god. Dock något krånglig att göra, tyckte jag.

  • Helena 17 december 2017

    Har blivit till en klassiker på vår släkts julbord! Så god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.