Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillade revbensspjäll med rosmaringlaze

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Toppengott och snabblagat eftersom man förkoker revbenen. Endast 10 minuters grillning på var sida, sen kan Ni äta och njuta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och salt i en gryta. Lägg ner revbensspjället och låt vattnet koka upp på nytt. Sjud under lock i ca 45 minuter eller tills spjället börjar kännas mört. Ta upp och låt svalan i en form.
  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv av skalet och pressa ur saften. Koka upp citronsaften med vatten och socker i en kastrull. Tillsätt olja och de repade bladen från rosmarinen. Låt koka utan lock till lagen är simmig och börjar tjockna. Blanda i citronskal och krydda med salt och peppar. Låt svalna
  3. Pensla spjället med glazen. Grilla spjället ca 10 minuter per sida. Pensla emellanåt med glaze. Skär upp spjället i bitar och servera med något eller några av dessa förslag klyftpotatis, potatisgratäng, potatissallad eller pastasallad. Bjud svarta oliver och en grönsallad till. Smaklig spis!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Emilia66 23 december 2012

    Ska prova nu i jul, lät gott och enkelt att göra! Tack för receptet! :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.