Det här är en riktigt god gryta med revbensspjäll. Sereveras gör den bäst med gurksallad, kokt potatis, en knäckemacka och en immande kall pilsner.
Instruktioner
- Värm upp en gjutjärnsgryta/stor kastrull.
- Bryn revbensspjällen i 1 msk smör tills de får lite färg.
- Skala och klyfta löken. Tillsätt den, katrinplommon, lagerblad, pepparkorn och 2 tsk salt.
- Häll på vatten så att det täcker. Låt sjuda under lock i ca 1 timme eller tills köttet släpper från benen.
- Red av med grädde och maizena utrört i lite vatten.
- Gurksallad:
- Skala och hyvla gurkan tunt.
Värm vattnet i en kastrull och tillsätt socker och ättiksprit.
Häll lagen över gurkan och låt svalna.
- Servera revbensspjällen med gurksallad, kokt potatis, en knäckemacka och en immande kall pilsner.
Publicerat den
30 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har du provat denna gryta? LÅter jättegott. Såg det på TV4.
Hejsan! Har nu ätit din goda gryta med en immande kall pilsner till. Mycket lättgjord och smakrik gryta. Gott med katrinplommonen som satte lite sötma i det hela. Full pott!!! Tack för receptet. Kram Disen