Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Revbensspjäll

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Goda, goda revbensspjäll till ditt och mitt julbord eller som helt suverän varmrätt med underbar sås till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Knäck benen och putsa köttet.
  2. Blanda ihop alla ingredienser. Gnid in köttet med marinaden och låt det ligga och dra i en plastpåse i ca 2-4 timmar. Ju längre desto mer smakar revbensspjällen. Vänd på påsen lite då och då.
  3. Värm ugnen till 175 grader.
  4. Lägg köttet på galler över en långpanna. Låt revbenen stekas i ugnen i 1-1 ½ timme tills köttet lossar från benet.
  5. Eller kan du prova på att steka spjällen i lergryta. Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten i ca 15 min om den är gammal och använd tidigare. Lägg i spjällen och häll i ca 2 dl vatten + en köttbuljongtärning. Locket på och ställ in grytan längst ned på ugnsgallret i kall ugn. Sätt ugnen på 225 grader. Nu ska revbenen stekas i ugnen i ca 1-2 timmar tills köttet lossnar från benet. Vill du servera revbenen som varmrätt tar du vara på skyn i grytan som blir en helt underbar sås med lite redning. Servera med kokt potatis som du kan mosa i den underbara såsen och fräscha grönsaker gör detta till en höjdarmiddag.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.