Visst är det gott med lamm...god marinad kryddar tjockt revbensspjäll som steks i ugn. Sweet chilisås och soja ger lite asiatisk smak.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
Blanda ingredienserna till marinaden. Klappa in spjällen med den på båda sidor och lägg köttet i en långpanna. Låt stå 40 minuter.
- Stek mitt i ugnen ca 30 minuter, vänd efter halva tiden.
- Ta ut och servera med sallad.
- Sallad:
Blanda grädden med citronsaft och låt den stå i rumstemperatur ett par timmar. Smaksätt med socker, salt och peppar och droppa i olivolja.
- Koka upp lätt saltat vatten och förväll de gröna bönorna i 5 min och sockerärterna i 3 min. Spola dem i kallt vatten.
- Låt dem kallna helt och skär dem i strimlor på längden. Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda alla ingredienserna i en skål.
- Servera till revbensspjällen.
Publicerat den
8 juni 2008
Skriv kommentar