Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chilirevben

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Visst är det gott med lamm...god marinad kryddar tjockt revbensspjäll som steks i ugn. Sweet chilisås och soja ger lite asiatisk smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda ingredienserna till marinaden. Klappa in spjällen med den på båda sidor och lägg köttet i en långpanna. Låt stå 40 minuter.
  2. Stek mitt i ugnen ca 30 minuter, vänd efter halva tiden.
  3. Ta ut och servera med sallad.
  4. Sallad: Blanda grädden med citronsaft och låt den stå i rumstemperatur ett par timmar. Smaksätt med socker, salt och peppar och droppa i olivolja.
  5. Koka upp lätt saltat vatten och förväll de gröna bönorna i 5 min och sockerärterna i 3 min. Spola dem i kallt vatten.
  6. Låt dem kallna helt och skär dem i strimlor på längden. Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda alla ingredienserna i en skål.
  7. Servera till revbensspjällen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.