Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Colakokta revbensspjäll

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Otroligt goda revbensspjäll med honungsglace

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela revbensspjällen så att de får plats i en gryta Häll i cola, buljongtärning, skivad lök, sambal oelek, lagerblad och soya i en kastrull, smaka av med salt och peppar samt lägg i revbensspjällen. späd med vatten så att de precis täcks.
  2. Låt sjuda (ej koka) i ca två timmar så att köttet känns mört.
  3. Sätt ugnen på grillvärme, 175 grader. Blanda ihop honung, äppelcidervinäger, sambal oelek, olja och senapspulver så att det blir en trögflytande glaze.
  4. Lägg revbenen i en smord långpanna och pensla på glaze med jämna mellanrum: ta ut och pensla på mer glaze.
  5. Det spad som spjällen kokas i kan med fördel användas till att göra sås av om man vill ha det.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Anastaziach 22 februari 2013

    Jätte gott! :)

  • uppbot 23 februari 2013

    Super gott! Gjorde detta till julafton.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.