- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
Otroligt goda revbensspjäll med honungsglace
Instruktioner
- Dela revbensspjällen så att de får plats i en gryta
Häll i cola, buljongtärning, skivad lök, sambal oelek, lagerblad och soya i en kastrull, smaka av med salt och peppar samt lägg i revbensspjällen. späd med vatten så att de precis täcks.
- Låt sjuda (ej koka) i ca två timmar så att köttet känns mört.
- Sätt ugnen på grillvärme, 175 grader.
Blanda ihop honung, äppelcidervinäger, sambal oelek, olja och senapspulver så att det blir en trögflytande glaze.
- Lägg revbenen i en smord långpanna och pensla på glaze med jämna mellanrum: ta ut och pensla på mer glaze.
- Det spad som spjällen kokas i kan med fördel användas till att göra sås av om man vill ha det.
Publicerat den
24 november 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jätte gott! :)
Super gott! Gjorde detta till julafton.