Jättesmarrigt! En specialitet från USA:s sydstater är att både grilla och röka i en speciell barbecuegrill. Du får nästan samma resultat med detta recept. Spjällen ska kokas, gärna en dag i förväg, tills köttet nästan lossnar från benen. Bäst grillresultat får du genom indirekt grillning under lock. Liquid smoke finns att köpa på flaska
Instruktioner
- Koka upp vatten, vinäger, salt och liquid smoke i en stor gryta. Dela eventuellt spjällen och lägg ner i det kokande vattnet. Koka spjällen på svag värme i 45 minuter. Stäng av plattan och låt spjällen dra i lagen ca 1 timme. Lyft försiktigt upp de möra spjällen, lägg på ett fat och ställ i kylen. Detta kan göras ett dygn i förväg.
- Glaze:
Blanda samtliga ingredienser till en sås. Ställ den kallt.
- Coleslaw:
Skala och riv moroten grovt. Lägg vitkål och morot i en bunke och blanda ordentligt med saltet. Låt stå i rumstemperatur i ca 15 minuter. Vispa ihop majonnäs, crème fraiche, vitvinsvinäger och socker i en skål. Krama ut vätskan ur kål- och morotsblandningen och blanda med majonnässåsen, krydda med svartpeppar.
- Pensla revbensspjällen generöst med glazen och grilla dem varsamt, ca 5 minuter per sida. Skär upp spjällen mellan varje ben och servera med coleslaw.
Tips! Servera gärna ugnstekt potatis eller potatisgratäng till denna rätt.
Mums vad gott!
Publicerat den
22 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här ska jag prova ikväll tillsammans med familjen. Inte ofta man är ledig dessa helgdagar, då man är bussförare. Men nu ska det njutas desstå mer.
Vad är fajitamarinad/-sås?
FAJITAMARINAD = En mexikansk marinad/glaze som ger köttet en rökig doft av spiskummin...