Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Revbensspjäll med honung och apelsin

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Passar lika bra på julbordet som ensamrätt med potatis och rödkål resten av året.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg spjället med bensidan uppåt i "lilla" långpannan eller i en ugnsfast form med kanter. Blanda samman marinaden och pensla spjället. Stek ca 1½ timme. Vänd efter halva tiden, pensla det igen vid vändningen. Spjället är färdigt när benen nätt och jämt kan lossas.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Josses 4 januari 2011

    Har glömt att skriva in graderna upptäcker jag! Det ska vara 175'.

  • pihal 1 januari 2013

    Kanongoda spjäll. Jag fuskade dock lite och köpte förkokta pigghamspjäll och använde mig av din marinad. Fast jag fick givetvis förkorta ugnstiden. Jag stekte ungefär 10 minuter på varje sida. 5 i betyg för smaken.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.