Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Revbensspjällsgryta i ugnen

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Ett lite annorlunda sätt att laga mat på, det kanske även fungerar med lergryta men jag har en underbar gjutjärnsgryta med lock. Det kanske bör påpekas att 2 teskedar sambal oelek gör det hela ganska starkt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och dela morötterna på längden, skär halvorna till ”halvmånar”, rensa och skölj purjolöken skär den i centimetertjocka skivor, skala vitlöksklyftorna och finhacka dem, skala och skär rotsellerin i bitar.
  3. Skär revbenen i stora munsbitar, bryn dem i omgångar runtom i en stekpanna i lite smör och olivolja, krydda med salt, vitpeppar, ingefära och curry. Lägg över dem i en stor stekgryta av gjutjärn (eller lergryta).
  4. Fräs alla grönsaker i lite olja och smör, tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med en stund, pudra över mjölet, häll grönsaksfräset i grytan, tillsätt sambal oelek. Häll på rödvin och buljong, rör om väl och sätt in grytan med lock på i ugnen. Grytan är färdig när köttet känns mört och lossnar från benen, (ca 1 timma).
  5. Servera med nudlar eller ris och en grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • JennyV 8 mars 2009

    Supergott!!! Hade varken rotselleri eller purjolök men tillsatte lök. Glömde sambal oelek men det var ändå kanongott! :)

  • sova 19 mars 2009

    Mycket gott, lätt att laga. En klar 5 från mig. Tack

  • monas 15 april 2009

    detta var bara så gott laga den ovanpå spisen det gick bra.Den får klart godkänt.

  • monas 15 april 2009

    Jag glömabsolut de betyget en klar 5

  • Maruschka 25 oktober 2009

    Hej Jan-Gunnar, nu har jag sparat ett gäng av dina recept så nu ska här testas igen, man blir ju hungrig bara av att läsa dom...;o) I morgon blir det antagligen GI-lasagne... Ha det så bra! //Maria/Maruschka

  • Susette 9 februari 2010

    Har äntligen testat ditt recept på Revbenspjällsgryta i ugn. Kanon!!! Kommer att göra det många gånger. En klar 5:a tycker jag, men det har du ju redan fått.

  • barabbas 25 maj 2010

    Hej nu har jag gjort din gryta 2 ggr och alla tycker om den . Det kallar jag husmanskost. Jag kokar den på spisen i en järngryta går lika bra.Jag ger den en 5 a.Hälsningar Berit från Österbotten.

  • farmormor 23 februari 2011

    Kanongott!!!! Uteslöt curry och vitlök p.g.a att vi inte är så förtjusta i dessa smaker. Jag tror att det blev lika gott ändå. Detta kommer att göras fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.